Rättighetscentrum Dalarna
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Tillgänglighet vid besök

Våra lokaler på Gruvgatan 53, ligger på gruvområdet vid Falu Gruva, världsarvet. Falu Gruva är en unik plats omgiven av både äldre och nyare fastigheter.

Parkering

Falu gruva har en stor besöksparkering som ligger i anslutning till våra lokaler. Parkeringen är en hård grusparkering.

Innergård

Tillgång till våra lokaler går via vår innergård, denna är grusad. Under vintertid, skottas och sandas det till våra entréer. 

Entré

Byggnaden har två entréer, varav en är utrustad med ramp. Sandad vintertid efter behov. Tröskeln mellan utsida och insida vid rampen, kan vara lite hög att på egenhand rulla över kanten om man nyttjar rullstol. Vi kan i så fall hjälpa till.

Toalett

Tillgänglighetsanpassade toalett finns på huvudplan i anslutning till lilla konferenslokalen och kontor (90 cm bred dörr). Larm finns just nu inte på denna toalett.

Rullstol

Du som använder rullstol, rullator eller liknande hjälpmedel kommer in till alla våra lokaler, vars dörrar till största del är på 80 cm och vissa passager på 90 cm. Om du är osäker, kontakta gärna oss innan besöket.

Hörhjälpmedel

Hos oss har vi möjlighet att nyttja hörslinga vid föreläsningar eller möten. Denna hörslinga är alltså möjlig att nyttja utomhus eller vid externa event. Meddela gärna i förväg om du har detta behov, så kan vi förbereda oss innan föreläsningen eller mötet.

Har du särskilda behov kan du kontakta oss innan ditt besök så hjälper vi dig.

Karta

Hitta till oss